Adakah anda sedang mencari kaedah untuk berjimat dalam membayar bil elektrik?

Rahsia yang dibongkar ini BUKAN teknik mencuri elektrik atau ubahsuai meter.

 

"Mengapa Bayar Lebih? Bukankah Ada Cara Boleh Berjimat? Canggih, Mudah, Selamat Dan Berkesan Menggunakan Kaedah Power Tune." 

Rahsia Penjimatan Dengan Kaedah Power Tune Canggih, Mudah, Sah, Selamat Dan Terbukti!

 

Jaminan Wang Dikembalikan Sekiranya Tak Berkesan*

Tertakluk Kepada Syarat-syarat Jaminan

 

Salam Sejahtera Pengguna Budiman,

 

Sedarkah anda mulai 1hb. Julai 2008, kerajaan telah menaikkan tarif elektrik sehingga20%. Bandingkanlah perubahan bil anda sekarang selepas daripada kenaikan tarif tersebut!

 

Tahukah anda bahawa penjimatan paling maksima boleh didapati apabila Power Tune sempurna atau nilai power tune lebih besar terhasil di dalam sistem elektrik di rumah atau premis anda. Power Tune adalah ukuran sebenar kuasa yang diperlukan (active power) berbanding dengan reactive power. Semakin tinggi Power Tune, semakin kecil reactive power dan semakin jimatlah bil anda


 

Ramai yang tidak menyedari bahawa telah wujud satu alat yang sah disisi undang-undang untuk mengurangkan kadar penggunaan letrik. Alat jimat letrik yang dimaksudkan adalah Power Tune. Kapasitor yang terbina didalam Power Tune berfungsi meningkatkan power factor didalam bekalan letrik supaya setiap alat letrik didalam premis anda dapat digerakkan dengan menggunakan bekalan letrik yang hampir sempurna. Apabila tenaga letrik ke setiap alat letrik menjadi hampir sempurna, maka pembaziran tenaga letrik dapat dikurangkan dan seterusnya kadar penggunaan letrik di rumah atau premis anda akan menurun.

 

Meningkatkan Power Tune Adalah Satu Penemuan Bijak Dalam Penjimatan Letrik. Cara Yang Sah & Selamat!

 

Cara Penjimatan Yang Sebenarnya.

 

Alat penjimat elektrik Power Tune telah diuji dan terbukti berkesan untuk menjimatkan elektrik. Sesuai untuk kegunaan rumah, apartment, kondominium, pejabat, rumah kedai, premis perniagaan, pam minyak, lot industri ringan, sekolah dan sebagainya.

 

Mengapa Power Tune?
1. Menjimatkan bil elektrik sehingga 25%-30%.
2. Mudah dipasang. Hanya Plug-in dan On sahaja.
3. Tidak memerlukan pengubahsuaian dan penyelengaraan.
4. Memperbaiki power factor dan meningkatkan kecekapan alat elektrik.
5. Diuji dan mematuhi standard piawaian keselamatan CE, PSC dan SIRIM.
6. Mempunyai lightning surge protector yang berkuasa.
7. Produk Mesra Alam. Tiada pencemaran.
8. Pulangan modal yang cepat (Return on Investment).
9. Boleh digunakan di mana-mana sahaja (Rumah, Restoran, Premis Perniagaan dsb).
10. Bertindak sebagai penstabil voltage tenaga elektrik. Ia berfungsi untuk menjaga ketahanan barang elektrik anda.
11. Diinsurankan sehingga RM1 juta (One Million Product Liability Insurance). Premis anda dilindungi jika terdapat sebarang kerosakan yang berpunca daripada alat ini.
12. Jaminan kualiti 12 bulan. Kad jaminan disertakan. Jaminan bebas kerosakan disebabkan faktor semasa penghantaran atau pembuatan.
13. Jaminan Wang Dikembalikan dalam tempoh 6 bulan jika bil anda tiada apa-apa pengurangan.
14. Berjaya melepasi siri ujian yang ketat seperti berikut:-Dengan menggunakan kaedah 'Power Tune' ini maka terbukti penjimatan kepada bil elektrik boleh dihasilkan. Kini penggunaan teknologi penjimatan ini telah dikomersialkan. Dan yang paling penting anda tak perlu bimbang kerana kaedah ini sah disisi undang-undang di dunia!

 

"Power Tune yang lebih besar bukan sahaja akan menjimatkan bil anda tetapi juga memperbaiki prestasi sistem pembekalan tenaga elektrik anda"

 

Adakah selepas ini anda ingin tahu bagaimana untuk menjimatkan ratusan ringgit wang anda setiap bulan dari bil elektrik anda sahaja melalui penggunaan teknologi ini? Jika anda pernah dengar ada alat elektrik dicipta untuk penjimatan seperti penghawa dingin dan mentol elektrik berjenama tertentu dengan penjimatan sehingga 20%, 30% dan sebagainya, mengapa anda perlu hairan jika alat ini dicipta untuk penjimatan bil elektrik anda keseluruhannya!

 

Sedar atau tidak sebenarnya banyak yang anda bazirkan dalam bil elektrik. Walhal banyak yang anda boleh jimatkan jika anda tahu caranya. Saya sertakan di bawah ini jadual penggunaan alat-alat elektrik yang kebanyakan kita memilikinya samada di rumah, kedai atau pejabat.

 

 

Alatan elektrikan 

Watt

Amp

Anggaran kos Penggunaan

1

Penghawa Dingin

840

3.50

20 sen per jam

2

Kipas

84

0.35

0.2 sen per jam

3

Lampu Fluorescent

40

0.17

288 sen per hari

4

TV 29'

100

0.41

3 sen per jam

5

Peti sejuk

550

2.30

80 sen per hari

6

Peti sejuk beku

330

1.38

45 sen per hari

7

Mesin basuh

1080

4.50

0.4 sen per min

8

Pencuci vakum

550

2.30

0.25 sen min

9

Pembersih udara

550

2.30

0.25 sen per min

10

Komputer

400

4.10

12 sen per jam

11

Pengepam air

150

0.63

4.5 sen per jam

 

Kita tidak sedar akan penggunaannya, tetapi yang pastinya setiap hujung bulan anda terpaksa untuk membayarnya. Buktinya lihatlah pada bil.

 

Adakah anda mahu saya tunjukkan jalan penyelesaian untuk cara berjimat dengan cara yang SAH?

 

Melalui kaedah ini anda boleh menjimatkan perbelanjaan bil elektrik anda setiap bulan dengan cara yang selamat dan sah disisi undang-undang. Bukan curi elektrik ya! Dan anda boleh gunakan duit penjimatan tersebut untuk perkara-perkara lain yang juga penting.

 

 

Produk Berinovasi Kini Di Pasaran Tetapi

Ramai Yang Tidak Menyedari..

 


Kenapa ia tidak dihebohkan! Tahu Sebabnya?

Ssshhh!!! Mengapa "TNB/SESCO/SESB" harus membocorkannya!

 

Caranya sangat mudah, baca seterusnya di bawah ini kerana saya ada rahsia berguna untuk anda. Anda tidak sepatutnya membayar lebih lagi kepada bil elektrik anda. Fikir dan buatlah keputusan sekarang bagi mengurangkan beban perbelanjaan bil elektrik bulanan anda!

 

Cara Pemasangan Sangat Mudah...

Sama Seperti Alatan Elektrik Yang Lain. Plug & On!

 

Plug terus di soket seperti rajah di atas. Plugkan pada soket yang paling dekat dengan kotak fius utama atau dipanggil main Distributor Box (DB) di rumah atau premis anda.

 

Jangan kongsikan soket dengan alatan elektrik lain dan tidak menggunakan 'extension cord'. Alat ini juga akan bertindak menstabilkan voltage elektrik. Justeru ia juga berfungsi menjaga jangka hayat alat-alat elektrik anda.

 

KLIK GAMBAR-GAMBAR DI BAWAH : 


 

Klik Video Di Bawah :

 

Siaran Akhbar : Malaysia Guang Ming Newspaper bertarikh 13hb Julai 2007 : KLIK GAMBAR

 

Saya Sendiri Telah Menggunakannya Sejak Dulu Lagi.

Dan Bil Elektrik Saya Jimat Sehingga 30% Setiap Bulan."

Contoh Bil-Bil Elektrik Yang Telah Dijimatkan : Klik Gambar :

 

Apa Kata Mereka?

 

Dari kiriman e-mel:

Ringkasan penjimatan di atas.

 

Sebelum Power Saver

Selepas Power Saver

Tingkat G

RM956.76

RM303.16

Tingkat 1

RM1,437.52

RM560.20

Tingkat 2

RM2,389.90

RM1,168.80

Tingkat 3

RM2,116.60

RM994.72

Cik Rohani Wailie,

Kuching, Sarawak.

 

 

Dari kiriman SMS.

 

"Team Power Tune, sungguh menakjubkan bil bulan 3 (Mac) saya adalah RM134.64 dan bil untuk bulan ini (April) ialah RM110.64 manakala bil bulan May pula ialah RM99.67 sahaja"

H'ng Gaik Thiam

Nibong Tebal, P.Pinang.

 

 


Dari kiriman SMS...

 

 

"Team Power Tune, saya macam tak percaya bil selepas guna Power Tune berubah dengan drastik. Sebelum ini bil bulanan kerap cecah RM200 ke atas. Saya pun tak tahu kenapa? Selepas sebulan pasang Power Tune ini bil terbaru saya hanya RM140 sahaja. Memang memuaskan dan berbaloi!"

Kamaruddin Ismail,

Bandar Kinrara Puchong,

Selangor.

 

*Alamat sebenar pada bil tidak dipaparkan untuk menjaga hak peribadi pelanggan. Nama pada bil tidak sama seperti nama pelanggan kerana pelanggan adalah penyewa rumah tersebut.

 


 


 

 

Apakah Keistimewaan Alat Ini?

 

 

Boleh menjimatkan antara 25-30%. Dalam sesetengah keadaan sehingga melebihi 50% bil elektrik.

   
Mudah dipasang. Sama seperti perkakas elektrik lain, hanya plug terus pada soket. Tak perlu panggil kontraktor pendawaian atau technician. Buka kotak, cari soket yang terhampir dengan kotak suis utama, plugkan dan 'on'kan. Itu saja! Dapat barang terus boleh guna.
   
Boleh digunakan di tempat lain. Asalkan anda inginkan penjimatan selepas berpindah ke rumah baru! Jangan lupa bawa alat ini bersama.
   
Tidak memerlukan penyelenggaraan. Jangan pening-pening nak baca manual sebab memang pun ia tiada manual. Tak perlu penyelenggaraan langsung!
   
Selamat dan bertindak juga sebagai penstabil voltage tenaga elektrik. Bahan luar alat ini diperbuat dari polycarbonate yang mempunyai ketahanan sehingga 128 darjah Celcius. Ini penting untuk menjaga ketahanan barangan elektrik anda!
   
Tahan lama. Direkabentuk untuk voltage kuasa tinggi sehingga 650VAC, membuatkannya tahan lama.
   
Kualiti. Kepala plug berkualiti tinggi dengan pin kepala plug diimport dari Jerman.
   
Ketahanan produk sehingga 5 tahun. Anda akan jimat bertahun-tahun bukanya sebulan-dua! Bayangkan anda akan membayar bil letrik yang rendah selama 60 bulan. Jika sebulan RM30 dapat dijimatkan, 60 bulan bersamaan RM1,800. Semakin anda selesa semakin anda berjimat.
   
Jaminan 12 bulan. Kad jaminan disertakan. Jaminan bebas kerosakan disebabkan faktor semasa penghantaran atau pembuatan. Pulangkan semula jika anda merasakan ada yang tidak kena dengan Power Saver anda. Unit yang baru akan terus dihantar kepada anda secara PERCUMA!
   

Diperakui oleh SIRIM. 2 unit contoh alat Power Tune berjenama MiniSun, model MS188 dan MS388 telah diuji oleh SIRIM QAS International Sdn. Bhd. Test report adalah bernombor 2005EL0214 bertarikh 13 April 2005 untuk :"Performance Test According To Manufacturer's Specification Method Of Test". 

   

Penjimatan paling efektif adalah untuk alat-alat bermotor seperti aircond, peti sejuk, kipas angin, mesin basuh dan sebagainya termasuk lampu fluroscent. Alat-alat yang menggunakan konsep pemanasan (heating) seperti ketuhar, cerek elektrik, sterika, shower dan lain-lain adalah tidak efektif. Sehingga kini, belum ada teknologi alat penjimatan yang boleh menjimatkan penggunaan alat-alat pemanasan (heating).

   
Mendapat pengiktirafan CE untuk model yang sama bagi pasaran Eropah. Bukannya mudah untuk memasuki pasaran Eropah yang mementingkan kualiti produk yang tinggi. Namun alat ini telah menembusi pasaran Eropah sehingga kini.
   

Mendapat Pengesahan Dari Suruhanjaya Tenaga. 

Dahulunya dikenali sebagai Jabatan Tenaga letrik. Sebuah agensi kerajaan yang meluluskan penggunaan alat letrik di Malaysia. Suruhanjaya Tenaga telah mengklasifikasikan produk ini sebagai barangan bukan kawalan.

   
Produk pasaran eksport kini promosi untuk pasaran Malaysia. Masih ramai yang kehairanan dengan adanya alat seperti ini. Anda tidak perlu hairan kerana alat elektrik seperti penghawa dingin, peti sejuk dan lain-lain juga telah menggunakan teknologi penjimatan pada alatan mereka. Namun alat ini untuk mengawal keseluruhannya.
   
8 Tahun Dipasaran. Ramai yang tidak menyedari kewujudan produk Minisun Power Saver sejak tahun 1999 kerana pasaran kebanyakannya untuk pasaran luar negara tetapi kini telah ramai pengguna di Malaysia.
   

Jaminan Wang Dikembalikan 30 60 hari *6 bulan jika bil anda tiada apa-apa pengurangan! Bukan 30 hari atau 60 hari tapi 6 bulan! Tempoh 6 bulan sudah lebih dari mencukupi untuk anda menilai produk ini! Tiada tempoh jaminan sepanjang ini jika dibandingkan dengan alat elektrik yang lain. Kami percaya akan kualiti produk ini dan kerana itu kami berani menawarkan jaminan ini. Susah nak jumpa barangan yang menawarkan jaminan wang dikembalikan. Hak anda dilindungi di sini! 

 


   

 

 

Harga Murah Sekali Sahaja.  

Pulangan Kos ROI Yang Singkat!

 

Selepas Itu JIMAT, JIMAT, JIMAT...

 

 Beli dengan harga RM220 sahaja. (Termurah Dipasaran)

 Jimat bil: Bil asal RM200 jadi RM170. Penjimatan hingga 30%.

 Dengan penjimatan purata sebanyak 30%, anda telah menjimatkan RM60 sebulan.

 Masuk bulan ke 4 anda telah memperolehi pulangan ROI - RM200.

 Ingat! tempoh hayat alat ini ialah 5 tahun dan anda dapat penjimatan ribuan ringgit lagi selepas ini.

 Sesuai untuk pengguna yang menggunakan jumlah penggunaan bulanan minima 150KWH hingga maksima 10,000kWH.

 Untuk perkiraan mudah: jika bil minima bulanan anda adalahRM50 dan anda pengguna dari Semenanjung (TNB) atau Sabah (SESB), maka anda boleh menggunakan Power Tune ini!

 Manakala jika bil minima bulanan anda adalah RM70 dan anda pengguna dari Sarawak (SESCO) maka anda juga boleh menggunakan Power Tune ini!


 

Tempah Sekarang!

Anda akan terkejut melihat bil anda di bulan depan. 


Mudah, Murah, Sah & Selamat!

 

 

Cepat! Cepat! Cepat!

Harga Promosi Ini Akan Berubah Bila-Bila Masa...

 

 

Murah & Mudah Belian Di Internet!

 

 

 

Stok Terhad...

 

RM220.00 sahaja (Sekali Se-umur hidup)

Harga Terendah Di Pasaran. Tak akan mendapat harga ini di mana-mana.

STOK CLEARANCE!

 

Kos POS PERCUMA penghantaran Pos Laju Semenanjung, Sabah & Sarawak.

 

Harap Maklum. KAMI TIDAK MEMBUAT KAEDAH C.O.D. Disebabkan terlalu banyak permintaan dari pelanggan di seluruh Malaysia dan antarabangsa, kami hanya POS kan sekali-gus. Hanya Kaedah POS sahaja.

 

 

24-JAM tempahan diterima!

Senangnya Membeli Di Internet...

Jimat Masa, Jimat Kos, Jimat Tenaga!

 


Penghantaran pesanan menggunakan

 

Syarikat kami ada akaun khas dengan Pos Laju.

Nombor akaun Pos Laju syarikat: PL8800228302

 

CepatDijamin Sampai & Selamat!

Jadual Penghantaran:

 

Penerimaan bayaran

Pungutan Pos Laju.

Sebelum jam 02:00 petang

Hari yang sama. Penerimaan barang dalam masa 1 hari bekerja sahaja untuk Semenanjung. Manakala 2-3 hari bekerja sahaja untuk Sabah dan Sarawak bergantung kepada lokasi sebenar.

Selepas jam 02:01 petang

Hari keesokannya. Penerimaan barang dalam masa 2 hari bekerja sahaja untuk Semenanjung. Manakala 3-4 hari untuk Sabah dan Sarawak.

Tiada Penghantaran.

Tetapi tetap menerima tempahan 24jam.

  • Sabtu Minggu Pertama Sahaja.

  • Ahad

  • Cuti Umum

Pada waktu di atas Pos Laju tidak beroperasi. 

Kaedah Bayaran Ke Bank Tempatan :
 


 

Penting! Langkah Selepas Bayaran...

 

 

Selepas anda melakukan pembayaran, sila nyatakan maklumat pembayaran tersebut ke email kami : biztown77@hotmail.com

1 - Jumlah bayaran.

 

2 - Waktu Pembayaran dan Tarikh bayaran.  

 

3 - Nyatakan Nama Alamat Lengkap dan Nombor Telefon untuk penghantaran pesanan Pos Laju ke tempat anda.

Telefon atau SMS :
010- 8781650
(Hanya untuk pertanyaan sahaja.
JANGAN sms bukti pembayaran, alamat ke nombor ini.
Kami tidak akan layan. Akan ada kekeliruan. Harap Maklum.)

Tinggalkan pesanan SMS jika talian hp sibuk atau tidak berjawab.

SMS anda akan dibalas secepat mungkin. 

 


 


Jadilah Pengguna Bijak!

Jika Ada Cara Untuk Berjimat!.

 

 

CARA PEMASANGAN POWER TUNE :